Veterlín 2024

03.03.2024 18:31

Akcia Veterlín 2024

 

     Ako už tradične ústnym podaním sme si zvolili termín 24.2.24 o 10-tej na jahodníckom parkovisku. 

Počkali sme skupinku trampov, turistov, ktorí prišli autobusom. Po zvítaní sme zamierili dolu okolo outdorového strediska, smer Polámané. Bolo nás okolo 25,prišli sme k sedlu pod Veterlín.Tu bola vyhlásená pitná a desiatová prestávka.   Stretli sme tu aj kamošov na bicykloch.

 Tu sme sa rozdelili , jedni na čele s Kakom a Ilakom odbočili doprava, vrchnou zvážnicou popod Veterlín a Čelo, okolo jaskyne Driny, kaplnky do Neštichu.

     Druhá partia prešla okolo obory, stúpala na hrebeň Veterlína. Na lesnom chodníku sme sa stretli s viacerými partiami  turistami okolo Palina  R. /14-ti/  a Jana T./4-ria/.Ďaľšia partia išla okolo Veterlína,cez Vlčiareň ,Jozef V. /10-ti/,Mira /4-ria/. Proste z roznych smerov....

Boli rozhorčení, lebo " neprajníci prírody" zhodili všetky značky z  Veterlína a Čela a zobrali aj  nerezovú schránku, v ktorej bola vrcholová kniha.  Vieme o koho sa jedná.....

     Po vrcholovej fotke, krátkej prestávke pokračujeme cez Čelo, Čertov žlab, k jaskyne Driny a prichádzame do hostinca pod Gaštanom v Neštichu. 

     Tu sa stretávame všetky partie, šenkár Milan pre nás pripravil chutný hovadzí guláš, padlo dobre aj pivko Pernštejn  a kofola. 

V hostinci nás čakali kamaráti/tky: Cigán, Koleno, Jaro, Šmrxo s Jarkou , Bublina s Froschkou , Dada, Sergio, Julko, Mirka, Lenka a mnoho ďaľších.

     Hudobnú vložku nám urobili Kakov syn Ivo s vnučkou Viki a Max, Duchnov vnuk, za čo im patrí vďaka. V hostinci sa dobre  kúrilo, pri dobrej muzike a desinke,  čas neúprosne letel. Pomaly sme sa rozlúčili a pobrali domov..

      Spomeniem mladého Artíka Soldána, 4-ročný tramp /Modra/ s otcom prešiel celý hrebeň bez pomoci, cca 16km, vyjadrujem svoj obdiv...Rastie nám nová generácia, to každého  z nás, už skoro  dochodcov poteší.

Celkovo sa Veterlína zúčastnilo okolo 50-60  trampov, turistov.  .

 

 Babulo

https://photos.app.goo.gl/vcQpNhcDWKhqeyr29

 

https://eu.zonerama.com/Dialkoplaz/Album/11134388

www.uschovna.cz/zasilka/OLBRJJ25GCPSXFDR-UZG